Våran kock Victoria laga mat dagligen färsk i vårt eget kök. Hon lägger stort värde på att all mat lagas från grunden, att produkter används främst i säsong och framförallt att dessa är lokalproducerade. Målet är att vara 100% ekologiska och närproducerade i slutet av 2020.

Victoria serverar mat som barnen gillar – men också nya smaker! Både vanlig och vegetarisk mat serveras varje dag, och ibland endast vegetarisk. Minst två grönsaker serveras vid lunch, fruktstund har barnen två gånger om dagen, bröd bakas färsk dagligen; och genom den öppna arbetsbänken kan barnen titta på hur maten tillagas. Victoria älskar att visa barnen köket, produkter och redskap och svara gärna på alla nyfikna frågor. Köket ingår som en naturlig del i pedagogiken.

Victoria handlar själv för att ha koll på råvaror som används och för att vara så ekonomisk som möjligt för föreningen. Varannan vecka handlar hon till exempel närproducerade produkter på Reko i Örebro, många grönsaker köps på lokaler marknader och ägg och kött handlas av en gård i trakten.

På Solägget har Victoria startat ett eget kretslopp; mat som går att användas igen fryses in för att användas senare. Veckans matsedel ta hänsyn till matrester, till exempel genom att servera en dag morotssallad och dagen efter morotssoppa. Fruktrester, potatis- och morotsskal, mm, lämnar Victoria till en gård med höns, hästar och kaniner som vi sedan får eller köper ägg och kött av. Och bonden kommer även hälsa på med färsk kött i våras!

Victoria har stort kunnande i special och allergikost då hon själv är glutenintolerant och mjölkproteinallergiker och har barn med allergier. På Solägget serveras alltså alltid kost anpassat till dina barns behov!

Solägget
Drottninggatan 61b 702 22 ÖREBRO Telefon:070 529 45 09 E-post: info@solagget.se
Letar du förskola?
Solägget är i vårt tycke den bästa förskolan. Men det kräver lite mer av dig som förälder. Kolla vad som förväntas av dig.  
Vikariepoolen
Är du intresserad av att var vikarie. Vi letar alltid efter rätt personer till vår vikariepool genom att maila till info@solagget.se