Ett barns dag

Pedagogerna tar inte emot barnen i korridoren utan föräldrar och barn kliver in i verksamheten för att säga hej då i lugn och ro. Till alla barn som kommer innan 7.30 serveras frukost. Därefter delar de vuxna upp sig så att det finns någon i varje rum där barnen är.

Fram till 9.00 är det fri lek. Sen turas barnen om att ringa i en klocka för att alla ska veta att det är dags att plocka undan. Alla städar tillsammans innan det är dags att gå till fruktstund och samling. Barnen är uppdelade i 3-4 grupper efter åldrar. Grupperna arbetar med sina teman och projekt inne och ute under hela förmiddagen.

Klockan 11.30 äter barnen och de vuxna lunch tillsammans. Maten är lagad av vår kock som också äter tillsammans med oss. Efter lunch vilar barnen och personalen turas om att ta en rast på 30 minuter under eftermiddagen. Efter vilan leker, bygger och konstruerar barnen ute eller inne beroende på väder.

Mellanmålet serveras klockan 14.00 med hembakade mackor, mjölk, frukt eller smoothie. Efter mellanmålet går de första barnen hem. Under eftermiddagen anpassas aktiviteterna till barnen och deras behov.

Solägget
Drottninggatan 61b 702 22 ÖREBRO Telefon:070 529 45 09 E-post: info@solagget.se
Letar du förskola?
Solägget är i vårt tycke den bästa förskolan. Men det kräver lite mer av dig som förälder. Kolla vad som förväntas av dig.  
Vikariepoolen
Är du intresserad av att var vikarie. Vi letar alltid efter rätt personer till vår vikariepool genom att maila till info@solagget.se