Vi söker en Förskollärare till Föräldrakooperativet Solägget

Verksamhetsbeskrivning Föräldrakooperativet Solägget är en enskild förskola som startade i gamla Kristinaskolans lokaler på Drottninggatan 61B år 1995. Vi är i grunden 5 anställda, två förskollärare, två barnskötare och en kock som lagar vår mat. Juridiskt är Solägget en ekonomisk förening med vårdnadshavare som medlemmar med arbetsgivaransvar för de anställda. Solägget är en Reggio Emilia inspirerad förskola, där vi utgår från det enskilda barnets intressen och funderingar, där barnet tillsammans med pedagoger söker kunskap och lösningar. Du läser mer om verksamheten på vår hemsida www.solagget.se Arbetsuppgifter Tillsammans med arbetslaget arbetar du som förskollärare utifrån aktuella styrdokument, du planerar, genomför och dokumenterar och utvecklar den pedagogiska verksamheten. Utifrån läroplanen väljer du metod och innehåll utifrån barnens behov och intressen. Som förskollärare har du det övergripande ansvaret för den pedagogiska verksamheten. Kvalifikationer: Förskollärare, gärna med erfarenhet av arbete i förskola. Erfarenhet eller kunskap av att arbeta med barn i behov av särskilt stöd. Meriterande är även om Du har erfarenhet av att arbeta med bilder och tecken som stöd (TAKK), Du: – möter barnen med respekt, nyfikenhet och utifrån deras förutsättningar – kan bygga en trygg vardag med struktur, förberedelse och arbetar vägledande tillsammans med barnen – har förmågan att arbeta flexibelt, olika behov och olika barngrupper kväver olika arbetssätt – har en god samarbetsförmåga med kollegor och vårdnadshavare – bidrar till att en positiv anda och kreativitet och vill bidra till förnyelse och utveckling av stimulerande lärandemiljö – har förmågan att arbeta självständigt Utdrag från polisens belastningsregister tillämpas. Vi kräver lärarlegitimation för tillsvidareanställning. Parfym/doft -och rökfri arbetsplats tillämpas. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Arbetslivserfarenhet

Ingen arbetslivserfarenhet krävs

Om anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 %

Kontaktinformation

Kontaktpersoner

Georgios Syrakis, personalansvarig, tel: 073-7178816, vardagar mellan kl. 17.00-19.00

Eva Håkans, förskolechef, tel: 019-10 76 00, mån 8.30-16.30, övriga vardagar 10.00-11.00

Företagets adress

Drottninggatan 61 B

Postadress

Föräldrakooperativet Solägget
70222 ÖREBRO

Telefonnummer

019-107600

Vi tar ansökan via e-post. Bifoga CV och personligt brev. Ansökan skickas till info@solagget.se Vi kallar löpande till intervjuer och kan komma att tillsätta tjänsten så fort vi hittat en lämplig kandidat. Välkommen med din ansökan.

Arbetsgivaren vill att du skickar din ansökan via mejl till: info@solagget.se 

Personal

Eva HåkansEva Håkans

Förskolechef

Började jobba på Solägget 1998.

Familj: Dottern Ellen.

Bakgrund: Jag tog min examen 1992 och började min bana som förskollärare i Lindesbergs kommun. En kommun som satsade mycket på förskola vilket jag tyckte gav mig en mycket bra grund att stå på. 1996 föddes min dotter Ellen och när min föräldraledighet började gå mot sitt slut sökte jag en tjänst som förskollärare här på Solägget.

Bäst med Solägget: Här kan vi utvecklas som pedagoger och arbeta mot mål som stöttas av styrelsen – alltså föräldrarna. Det är nära till beslut, ett nära samarbete med föräldrarna och ett positivt klimat.

Som förskollärare vill jag vara: Lyhörd och se det enskilda barnet. Jag hoppas jag alltid kommer vara på min vakt över hur jag behandlar flickor och pojkar, att kämpa emot för att inte falla in i traditionella mönster. Det krävs kunskap och en ständig analys av sig själv som pedagog, över hur jag agerar gentemot barnen.

Min fritid: Då tycker jag om att träna, läsa och umgås med vänner och familj. Får jag arbeta med händerna som att klä om möbler, bygga en smart lösning till hemmet eller något annat kul så blir jag extra glad. Man kan göra det mesta bara man försöker.

Vakant tjänst

Förskollärare

Började jobba på Solägget .

Familj:

Bakgrund:

Bäst med Solägget:

Som förskollärare vill jag vara:

Min fritid:

 

MalinMalin Jansson

Barnskötare

Började jobba på Solägget som vikarie. Fast tjänst i augusti 2006.

Familj: Sambo och två barn.

Bakgrund: Jag är uppväxt i Köping där jag gick barn- och fritidsutbildningen. Visste tidigt att jag ville jobba med barn så valet var självklart. Flyttade till Örebro efter studenten 2003 och har sedan dess arbetat i vikariepoolen samt jobbat extra i två butiker på stan. Det var genom poolen jag fick kontakt med Solägget och när det kom ut en ledig tjänst tvekade jag inte att söka!

Bäst med Solägget: Alla har stora möjligheter att vara med och påverka, personal, föräldrar och barn!

Som barnskötare vill jag vara: Närvarande pedagog, någon som barnen tryggt kan vända sig till vad det än gäller. Tycker det är viktigt att se varje barns egna behov, och möta barnen med respekt.

Min fritid: När jag är ledig myser jag med min familj, har alltid ett renoverings-/inredningsprojekt på gång i huset och umgås gärna med mina vänner!

 

JinYuejin Guo

Kock

Började jobba på Solägget 1995

Familj: Fru och barn.
Bakgrund: 1990 kom jag till Sverige från Kina. Nu är jag svensk medborgare. Jag har bland annat läst svenska, gått färdigt kockutbildning och jobbat på restaurang här i Örebro innan jag började arbeta på Solägget.

Bäst med Solägget: Rara och glada barn och ett bra och duktigt arbetsteam, trevliga familjer och bra styrelse. Dessutom har man möjlighet att utvecklas i yrket.

Som kock vill jag vara: Yrkeskompetent, noggrann, ansvarsfull och lyhörd. Jag vill också kontinuerligt uppdatera min yrkeskunskap och sträva efter att ge Soläggets barn och personal så bra service som möjligt.

Min fritid: Då tycker jag om att umgås med min familj och mina vänner, lyssna på musik, läsa facklitteratur och att söka efter lämpliga matrecept till barnen mm.

Gille

Gille Hajrullahu

Barnskötare

 
Började jobba på Solägget som vikarie och fick fast tjänst augusti 2014.


– Familj: Föräldrar och mina syskon.

– Bakgrund: Jag är uppvuxen i Örebro där jag gick barn- och fritidsutbildningen på Risbergska gymnasiet. Har sedan jag var liten alltid velat jobba med barn. Jag är utbildad barnskötare och även resurs. Hamnade på Solägget via en vikariepool och när jag sedan sökte tjänst så fick jag lyckligtvis vara kvar.

Bästa med Solägget: Det som jag upplever är bäst med Solägget är att jag har möjligheter att påverka hos både föräldrar, barn och personal. Samtidigt som jag får utvecklas själv i min egen yrkesroll.

– Som barnskötare vill jag vara: En närvarande pedagog som barnen kan känna sig trygga hos och som de vänder sig till. Vara en pedagog som tillsammans med barnen skapar och utvecklar deras egna idéer och tankar som har med sig till förskolan.

– Min fritid: Det jag tycker om är att umgås med familjen, släktingarna och mina underbara vänner. Titta på film/serier. 
Dessutom älskar jag att titta på fotboll! Hejar på Chelsea så klart!

 

 

 

 


Solägget
Drottninggatan 61b 702 22 ÖREBRO Telefon: 019 - 10 76 00 E-post: info@solagget.se
Letar du förskola?
Solägget är i vårt tycke den bästa förskolan. Men det kräver lite mer av dig som förälder. Kolla vad som förväntas av dig. Välkomna på informationsmöte fredagen den 3 mars kl. 09.30 på Solägget
Vikariepoolen
Är du intresserad av att var vikarie. Vi letar alltid efter rätt personer till vår pool.